Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Χαμός σήμερα στο μοναδικό εφημερεύον νοσοκομείο

Ουρές από ασθενείς για να εξεταστούν - Ο χρόνος αναμονής φτάνει τις οκτώ ώρες - Μόνο στις 2:30 το μεσημέρι περίμεναν 700 άτομα, ενώ μέχρι αύριο το πρωί υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 1.300

Το αδιαχώρητο επικρατεί σήμερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου το οποίο είναι το μοναδικό εφημερεύον στη Θεσσαλονίκη, ενώ λόγω της μεγάλης προσέλευσης οι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν μέχρι και οκτώ ώρες για να εξεταστούν.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χριστόπουλος, στις 2.30 μμ ο αριθμός των ασθενών που περίμεναν να εξεταστούν ήταν 700 και μέχρι αύριο τις 8.00 το πρωί που θα λήξει η εφημερία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 1.300.

“Σήμερα το Παπαγεωργίου έχει γενική εφημερία μόνο του. Η προσέλευση είναι μεγάλη και τα περιστατικά είναι βαριά παθολογικά, καρδιολογικά, ο αριθμός των ασθενών με λοιμώξεις είναι αυξημένος και έχουμε διακομιδές από την επαρχία. Τα βαριά περιστατικά εξετάζονται αμέσως ενώ τα ελαφρά μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν μέχρι και οκτώ ώρες, ενώ υπό κανονικές συνθήκες σε γενική εφημερία η αναμονή συνήθως είναι δύο ώρες.

Η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην αυξημένη προσέλευση. Τα νοσοκομεία εφημερεύουν ανά δύο όμως το Παπαγεωργίου στις μισές εφημερίες είναι μόνο του. Θα έπρεπε να εφημερεύει και άλλο νοσοκομείο μαζί με το Παπαγεωργίου” ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος.

(Οι φωτογραφίες είναι από το thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...