Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Στο Εφετείο «έσπασε» τα ισόβια ο 39χρονος μητροκτόνος της Καλαμαριάς

"Έσπασε" τα ισόβια δεσμά 39χρονος που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της μητέρας του, πριν από επτά χρόνια στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, αναγνώρισε στον μητροκτόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 ετών και τριών μηνών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

  

Ο 39χρονος μαθηματικός, κατά το κατηγορητήριο, είχε προβληματικές σχέσεις με την μητέρα του, την οποία, είχε αναγάγει σε εξιλαστήριο θύμα για τις αποτυχίες που βίωνε στην ιδιωτική και επαγγελματική του ζωή.
 
Μάλιστα, στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την πράξη του, είχε κάνει λόγο για "καταπιεστική συμπεριφορά" της μητέρας απέναντι του.

Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Οκτώβριο του 2007, όταν η άτυχη γυναίκα επισκέφθηκε τον γιο της, στο σπίτι του στην Καλαμαριά. Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, αιφνιδιάζοντας τη συνταξιούχο γυναίκα, την έριξε αρχικά στο έδαφος, την έπνιξε με τα χέρια του μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της κι έπειτα τύλιξε ένα καλώδιο κεραίας γύρω από τον λαιμό της, με συνέπεια το θύμα να υποστεί ασφυξία. Δεν περιορίστηκε όμως εκεί, αφού, λίγο αργότερα, άρπαξε ένα μαχαίρι, με το οποίο κατακρεούργησε την γυναίκα, πριν πάρει την Ασφάλεια και ομολογήσει το στυγερό έγκλημα.

  "Είχα φυσιολογική σχέση με την μητέρα μου" ψέλλισε με λυγμούς κατά την απολογία του στο Εφετείο, τονίζοντας ότι εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
"Είχα παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις. Η μάνα μου δεν κατάλαβε ότι ήμουν ασθενής" πρόσθεσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι έναν μήνα πριν από το έγκλημα, ο κατηγορούμενος είχε επισκεφθεί νευρολόγο, ο οποίος τού χορήγησε αντικαταθλιπτικά φάρμακα και βιταμίνες, τη λήψη των οποίων όμως διέκοψε ύστερα από λίγες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...