Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Πόλεμος ΝΔ - Τζιτζικώστα για την ευχή Μπουτάρη «να εκλεγεί περιφερειάρχης»

«Ο Καλαφάτης είναι πολύ φίλος και κουμπάρος με τον γιο μου», είπε για τον ανθυποψήφιό του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Σε δήλωση υποστήριξης του Απόστολου Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία δόθηκε με αφορμή την υπογραφή σύμβασης για την έναρξη της μελέτης των υποδομών της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας από την Εγνατία Οδό ΑΕ.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ευχήθηκε να είναι και πάλι περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ερωτηθείς από δημοσιογράφους γιατί εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη απάντησε: «Δεν τον στηρίζω σήμερα. Από πάντα τον στηρίζω. Εκανε καλή δουλειά, έχει μια αυτονομία και αυτό είναι πρωτόγνωρο στην πολιτική ζωή του τόπου. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα ενός κομματικού μηχανισμού. Ο πατέρας του ήταν υπουργός στη Νέα Δημοκρατία».

Επιπλέον ο Γιάννης Μπουτάρης υπενθύμισε τη συγγενική σχέση που έχει με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όμως διευκρίνισε, ότι αυτή δεν σημαίνει τίποτα για την προσωπική του προτίμηση.

«Ο Απόστολος αποφάσισε να σηκώσει το κεφάλι του και να πει "εγώ κατεβαίνω ανεξάρτητος". Θεωρώ πρώτον άκομψη (σ.σ. την απόφαση) από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα εξαιρετικό δείγμα κομματοκρατίας. Δεν μπορεί πια τα κόμματα να ορίζουν με τέτοιο βάναυσο τρόπο τους εκπροσώπους που πρέπει να κυβερνούν τις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες να εκφράζονται μόνες τους. Από εκεί και πέρα εκλογές έχουμε. Θα παλέψει ο Ιωαννίδης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα».

Για το πρόσωπο του Γιάννη Ιωαννίδη σχολίασε: «Με τον Γιάννη έχω επίσης πολύ καλές σχέσεις από πάρα πολλά χρόνια. Αλλά ο Γιάννης είναι διορισμένος περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας. Ο Απόστολος σήκωσε το κεφάλι του. Εγώ χαίρομαι γι’ αυτό».

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Σταύρου Καλαφάτη για τον δήμο Θεσσαλονίκης τόνισε: «Ο Καλαφάτης είναι πολύ φίλος και κουμπάρος με τον γιο μου. Είναι πολύ καλό παιδί, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά φοβάμαι, ότι είναι ανόρεκτος για δήμαρχος, καθώς μέχρι προχθές δήλωνε, ότι δεν θέλει να κατέβει για δήμαρχος. Από εκεί και πέρα δεν έχω να πω κάτι για το παιδί. Όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν παρών στη συνέντευξη και ο Γιάννης Μπουτάρης εξήρε τη συμβολή του στο ζήτημα της θαλάσσιας συγκοινωνίας, ενώ το ίδιο είπε και για τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Βούγια.

Αντίδραση από ΝΔ

Η στήριξη του Γιάννη Μπουτάρη στον Απόστολο Τζιτζικώστα προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ τουλάχιστον σύμφωνα με όσα διέρρευσαν προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που σε τηλεγράφημά του μίλησε για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη που «βλέπουν υπόγεια συμφωνία» μεταξύ των δύο ανδρών.

«Τώρα εξηγείται γιατί ο κ. Τζιτζικώστας είπε "όχι" στην πρόταση της ΝΔ να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης» σημείωσαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα στελέχη της ΝΔ που προσέθεσαν επίσης «ότι έτσι καταρρίπτεται και ο "μύθος" ότι τον κ. Τζιτζικώστα τον "έφαγαν" το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος, αφού ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου, δηλαδή ο κ. Μπουτάρης, στηρίζει τον κ. Τζιτζικώστα».

- «Ανυπόστατα σενάρια, που τα διακινούν τα γνωστά κομματικά παπαγαλάκια, με προφανή στόχο», ήταν η άμεση απάντηση συνεργατών του Απόστολου Τζιτζικώστα, στα όσα του καταλόγισαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος», σημείωσαν για τα στελέχη της ΝΔ οι συνεργάτες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που ανέβασαν τους τόνους της αντιπαράθεσης του Απόστολου Τζιτζικώστα με τη Λεωφ. Συγγρού αλλά και το Μαξίμου, που δεν κρύβουν την ενόχλησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...