Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Για ξέπλυμα κατηγορείται πρώην προϊσταμένη του δήμου Θεσσαλονίκης που «έπαιξε» 552.000 ευρώ στο Χρηματιστήριο

Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατηγορείται υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία φέρεται κατά τη 2ετία 2004-05 να «επένδυσε» πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ στο Χρηματιστήριο.


Η υπάλληλος που κατά το παρελθόν είχε υπηρετήσει ως προϊσταμένη σε τμήμα των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου,  ήταν μεταξύ των κατηγορούμενων στην πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης, αλλά απηλλάγη με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη και για το έτερο οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στον κεντρικό δήμο, αυτό της «Παγίας Προκαταβολής».


Οι χρηματιστηριακές συναλλαγές της υπαλλήλου ελέγχθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι «έπαιξε» 552.000 ευρώ στο Χρηματιστήριο, ενώ την ίδια ώρα, από την άρση του τραπεζικού απορρήτου βρέθηκε κατατεθειμένο σε λογαριασμό της ποσό που ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ, το οποίο όμως δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά της.

Κατά τις ίδιες πηγές, η εν λόγω υπάλληλος εμφανίζεται να έχει λάβει τραπεζικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ, το οποίο αποπληρώνει κανονικά, χωρίς να αγγίζει τις τραπεζικές της καταθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...