Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ιωαννίδης: «Αν ο Τζιτζικώστας θέλει να είναι υπό τη σημαία της ΝΔ, να συστρατευθεί μαζί μου»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης (δεξιά), ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης (κέντρο) και ο αντίπαλος του και νυν Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

«Ο κ. Τζιτζικώστας, αν πράγματι θέλει να είναι υπό τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, από αύριο θα έχουμε τη συστράτευση» είπε ο υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, από τις Σέρρες όπου ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία.


Εκεί βρέθηκε παράλληλα και ο Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος δήλωσε ότι ο συνδυασμός του είναι «μακριά από κόμματα και τέτοιου είδους αγκυλώσεις».


Ο κ. Ιωαννίδης επισκέφθηκε το σπίτι και την ιδιαίτερη πατρίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την Πρώτη Σερρών, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε σύσκεψη με στελέχη της ΝΔ στις Σέρρες και κυβερνητικούς βουλευτές του νομού.

«Η ΝΔ στήριξε την υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επειδή η παράταξη αυτή έγινε από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, για αυτό θεώρησα ότι το βασικότερο πράγμα για μένα, κομματικά, είναι να ξεκινήσω από εκεί που είναι ο τόπος του Κωνσταντίνου Καραμανλή που βοήθησε τον τόπο, τα μέγιστα, όσο δε βοήθησε ποτέ κανένας άλλος βάζοντας σαν πρώτο σκοπό το καλό της πατρίδας» είπε στις δηλώσεις του ο κ. Ιωαννίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Ιωαννίδης δεν απέφυγε να μιλήσει και για την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο καθένας έχει τα κυβικά του. Εμένα η σημαία είναι η ΝΔ. Η θέση είναι ξεκάθαρη. Ο καθένας έχει μια σημαία, μέχρι χθες την είχε τη σημαία και ο κ. Τζιτζικώστας, αν πράγματι θέλει να είναι υπό αυτή τη σημαία, από αύριο θα έχουμε τη συστράτευση. Θα είναι μεγάλη χαρά για όλη την παράταξη».

Στις Σέρρες και ο Απ.Τζιτζικώστας

Παράλληλα με τον κ. Ιωαννίδη, την ίδια ώρα στις Σέρρες βρέθηκε και ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Σερρών για την αναβάθμιση του αυτοκινητοδρομίου μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Ο κ. Τζιτζικώστας στις δηλώσεις του τόνισε: «Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι είναι τελείως διαφορετική η προεκλογική εκστρατεία και τελείως διαφορετική η διεκδίκηση της Περιφέρειας. Εμείς έχουμε μια περιφέρεια να διοικήσουμε, έχουμε ανοιχτά προβλήματα και ζητήματα και η επίσκεψή μου σήμερα δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα.

» Η 'Αλληλεγγύη' θα προχωρήσει κανονικά ως ένας αυτόνομος, αυτοδιοικητικός συνδυασμός και ως μία αυτοδιοικητική καθαρά πρόταση, μακριά από κόμματα και τέτοιου είδους αγκυλώσεις και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...