Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Παραλίγο να πέσει ξύλο στη δίκη του Παπαγεωργόπουλου - Βαριές κουβέντες και νέα στοιχεία!

Το επεισόδιο συνέβη όταν το δικαστήριο διέκοψε για διάλειμμα - Για να αποφευχθούν τα χειρότερα χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών...


Λίγο έλλειψε να πιαστούν στα χέρια μέσα στα δικαστήρια ο Παναγιώτης Σαξώνης με τον πρώην διευθυντή ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Γιώργο Γκαϊτατζή. Το επεισόδιο συνέβη όταν, το δικαστήριο διέκοψε για διάλειμμα και ο Γ. Γκαϊτατζής είπε στον Π. Σαξώνη: "Πες την αλήθεια για να έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου" με τον δεύτερο να απαντά: "Tα τριπλότυπα τα έπαιρνες όμως". 


Τότε ο πρώην διευθυντής του είπε: "Είσαι αλήτης". Η ένταση ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους ήταν έντονη με αποτέλεσμα να επέμβει αστυνομικός για να μην υπάρξει χειροδικία ανάμεσά τους. Το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχιστεί σε 45 λεπτά.

Καταθέσεις και νέα στοιχεία κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης Νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης ήρθαν στο "φως" κατά την έναρξη της 8ης μέρας της ακροαματικής διαδικασίας. Επιχειρώντας να δώσει "απάντηση" στα προ ημερών στοιχεία που προσκόμισε η υπεράσπιση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ότι ο πρώην δημοτικός υπάλληλος Παναγιώτης Σαξώνης έκανε αναλήψεις μετρητών, το διάστημα πριν από το 1999, δηλαδή πριν από τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, τα οποία κατέληγαν σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς, ο συνήγορος του άλλοτε ταμία υποστήριξε τα εξής:

"Επρόκειτο για χρήματα τα οποία έπαιρνε ο εντολέας μου υπό τη μορφή άτοκων δανείων προκειμένου να εξυπηρετήσει τόσο δικές του ανάγκες όσο και ανάγκες συναδέλφων του δημοτικών υπαλλήλων". Σχολιάζοντας, την πρακτική αυτή, ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Νάιντος έκανε λόγο για "παρατράπεζα" που είχε στηθεί στον Δήμο.

Ο Π. Σαξώνης, ερωτηθείς από το δικαστήριο, επιβεβαίωσε ότι με τα χρήματα αυτά εξυπηρετούσε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοί του απευθύνονταν σ' αυτόν λόγω των "σχέσεων φιλίας" που διατηρούσε μαζί τους. Σημείωσε δε, ότι τα χρήματα αυτά επιστρέφονταν κανονικά και δεν ήταν προϊόν της υπεξαίρεσης.

Όπως είπε, επρόκειτο για "παρατυπία", η οποία -κατά τον ίδιο- σταμάτησε το 1999, όταν ανέλαβε διευθυντής στην ταμειακή υπηρεσία ο συγκατηγορούμενός του Θ. Γκόλας. Σε ερώτηση που απηύθυνε το δικαστήριο προς τον Π. Σαξώνη γιατί δεν το κατέθεσε αυτό στην πρωτοβάθμια δίκη, όπως και γιατί ο κατηγορούμενος σχολιάζοντας, κατά την τελευταία συνεδρίαση, τις τραπεζικές αυτές κινήσεις, είπε ότι επρόκειτο για "σύμπτωση", ο πρώην ταμίας απάντησε: "Τώρα το θυμήθηκα".

Ο συνήγορος του τελευταίου Π. Σαξώνη, αναφερόμενος στην ταμειακή διαχείριση και στις πληρωμές χωρίς εντάλματα, διαβάζοντας δήλωση εκ μέρους του εντολέα του, έστρεψε τα "βέλη" του εναντίον του τέως δημάρχου και του πρώην γενικού γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια.

"Δεν ήρθαν σε μένα για να μου παράσχουν τεχνογνωσία. Την είχα. Με έπεισαν όμως και με συνέδραμαν άμεσα με σειρά πράξεων και παραλείψεων να τη χρησιμοποιήσω για να καταστεί δυνατή η υπεξαίρεση που καλυπτόταν με τη δημιουργία των πλαστών και εικονικών δικαιολογητικών" ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...