Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Νεκρός εργαζόμενος της ΔΕΗ στα ορυχεία της Πτολεμαϊδας

Ένας ακόμη εργαζόμενος της ΔΕΗ έχασε τη ζωή του στα ορυχεία της Πτολεμαϊδας, όπως ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ, η οποία καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας και την αδιαφορία της διοίκησης της ΔΕΗ την οποία μεταξύ άλλων καλεί να διερευνήσει άμεσα τα αίτια και τις συνθήκες του νέου εργατικού δυστυχήματος.

 
 Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ ο εργαζόμενος απασχολούταν στον Τομέα Περιβάλλοντος του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) και βρέθηκε νεκρός στο χώρο αποκατάστασης εδαφών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση την ώρα του δυστυχήματος ήταν μόνος του.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει «την τεράστια έλλειψη προσωπικού στα Ορυχεία, την άρνηση Κυβέρνησης-Διοίκησης για προσλήψεις και την αδιαφορία για τις συνθήκες εργασίας, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και προκαλούν εργατικά δυστυχήματα».

Καταλήγοντας η ΓΕΝΟΠ εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια της στην οικογένεια του εργαζόμενου, αλλά και την ευχή της «να μην ακουστεί άλλη τραγική είδηση». Παράλληλα καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να διερευνήσει άμεσα τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το νέο εργατικό δυστύχημα.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, ένας ακόμη εργαζόμενος στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σπρώξει μία πλωτή κατασκευή, έπεσε σε τεχνητή λίμνη και παρασύρθηκε στον βυθό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...