Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Κουβέλης: Δεν ψήφισα κανένα μνημόνιο, αλλά αν αύριο το σκίσουμε πάμε στη δραχμή

«Εγώ δεν ψήφισα κανένα Μνημόνιο, ούτε μεσοπρόθεσμα, ούτε εφαρμοστικούς νόμους, αλλά αν κάποιοι πιστεύουν ότι αύριο σκίζουν το Μνημόνιο, καλύτερα να επιλέξουν το plan B, την επιστροφή στη δραχμή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατά την επίσκεψη του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης.


Χαρακτήρισε «λάθος» την άποψη ότι οι εταίροι δε θα μας έδιωχναν από το ευρώ, διότι θα κατέρρεε η ευρωζώνη, και τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας αναλαμβάνοντας την πατριωτική της ευθύνη, επειδή η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει ουσιαστικά και υπήρχε ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει και τυπικά.


Για το κλίμα που επικρατεί σε βάρος της Ελλάδας ο κ. Κουβέλης είπε ενδεικτικά ότι από ευγένεια δεν τον βρίζουν στις συναντήσεις που κάνει στο εξωτερικό.

«Θα μου ήταν εύκολο να εκβιάσω με το 6,3%, αλλά δεν επέλεξα να ιππεύσω πάνω στο κύμα της αγανάκτησης, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού», σημείωσε ο κ. Κουβέλης και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, λέγοντας πως ένας από αυτούς ήταν και το φορολογικό, διότι άλλα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και άλλα έκανε.

Σε ό,τι αφορά στο χρέος, επισήμανε πως αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση, δεν θα μπορέσει ποτέ να το εξυπηρετήσει η χώρα μας. Γι αυτό είπε ότι χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση με στόχο να υπάρξει χρονική επιμήκυνση, μεταφορά μέρους του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω των ευρωομολόγων, και περικοπή μέρους του χρέους.

Αναφερόμενος στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις, σημείωσε πως «δεν υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση από τη στήριξη του επιχειρείν», και κάλεσε την κυβέρνηση πιέσει τις Τράπεζες να ανοίξουν τους κρουνούς χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση «πολιτική βλακεία» σε ότι αφορά στην πολιτική της στο Ασφαλιστικό και είπε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση και περιμένει. Για τα φορολογικά πρόστιμα τόνισε ότι είναι «έξω από κάθε συνταγματική ανοχή».

Κατά την επίσκεψη, ο κ. Κουβέλης δέχθηκε κριτική ότι η Αριστερά δεν αντιτάχθηκε όταν έπρεπε στη διόγκωση του δημόσιο τομέα και παραδέχθηκε ότι έχει και η Αριστερά τις ευθύνες της.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με τους φορείς που εκπροσωπούν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Εμπορικό Σύλλογο, Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων και Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...