Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αγ. Όρος: Προσάραξε σκάφος με 32 άτομα

Σε αβαθή προσάραξε το πρωί το επιβατιγό σκάφος «Σοφία» που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Ουρανούπολη προς το λιμένα Δάφνη του Αγ. Όρους. Στο σκάφος επέβαιναν 32 άτομα. Κανείς τους δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με τον Υπ. Ναυτιλίας, το σκάφος παρουσίασε μηχανο-ηλεκτρονική βλάβη.


Άμεσα στο σημείο έσπευσε ένα πλωτό του λιμενικού της Ιερισσού, δύο ταχύπλοα και ένα επιβατιγό οχηματαγογό, τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες στους προορισμούς τους.


Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Δάφνης ότι κατά την διάρκεια δρομολογίου του Ε/Γ – Δ/Ρ σκάφους «ΣΟΦΙΑ» Ν.Ι. 136 από λιμένα Ουρανούπολης προς λιμένα Δάφνης Αγίου Όρους με 32 επιβαίνοντες , στην περιοχή «ΓΙΟΒΑΝΙΤΣΑ», παρουσιάστηκε μηχανοηλεκτρονική βλάβη (μπλακ αουτ) με αποτέλεσμα την προσάραξη του σκάφους σε αβαθή.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Ιερισσού, τα ταχύπλοα σκάφη «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν.Ι. 308 και «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ» Ν.Ι. 269 καθώς και το Ε/Γ – Ο/Γ «ΒΑΣΟΣ Κ» Ν.Π. 10431 τα οποία μετεπιβίβασαν τους 31 επιβάτες και έπειτα τους προώθησαν στους προορισμούς τους, ενώ 1 εξ? αυτών αποβιβάσθηκε στην περιοχή της «ΓΙΟΒΑΝΙΤΣΑ».

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Δάφνης που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΣΟΦΙΑ».

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...