Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Σέρρες: Στα χέρια της Αστυνομίας μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά

Με χειροπέδες στα χέρια και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν, νωρίς το μεσημέρι, στον Εισαγγελέα Σερρών, δεκαπέντε άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θράκη.


Η σύλληψή τους προέκυψε ύστερα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών Σερρών, που αξιολογώντας διάφορα στοιχεία, έφτασε στα ίχνη του κυκλώματος και κατάφερε τα τελευταία δύο 24ωρα να συλλάβει δεκαπέντε από τα συνολικά δεκαοχτώ άτομα που συμμετέχουν στην πολυμελή εγκληματική οργάνωση.


Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών Αριστοτέλη Μανωλά, οι δράστες κατάφερναν, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών και χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες λέξεις να διακινούν περίπου 2,5 κιλά ηρωίνη τον μήνα σε Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, αλλά και Θεσσαλονίκη.

Ο τρόπος που λειτουργούσαν αποδεικνύει, σύμφωνα με τον κ. Μανωλά, πως πρόκειται για οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, που τα μέλη της λειτουργούσαν ιεραρχικά, με τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της οργάνωσης να βρίσκονται στη Βουλγαρία. Από εκεί, διοχετεύονταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Ελλάδα, μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...