Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 50χρονου για κατοχή σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού

Πλούσιο υλικό παιδικής πορνογραφίας κατηγορείται ότι κατείχε ένας 50χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. 


Οι έρευνες των ελληνικών διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του ξεκίνησαν ύστερα από σχετική ενημέρωση των ρωσικών αρχών. 


Οι τελευταίες, σε έρευνες που έκαναν στο Διαδίκτυο, με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος, διαπίστωσαν ότι άγνωστοι χρήστες κατείχαν και προσέφεραν για διαμοιρασμό στο Διαδίκτυο τρία αρχεία- βίντεο σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού. Τα ηλεκτρονικά ίχνη των χρηστών αυτών εντοπίστηκαν σε έξι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) παρόχων της ελληνικής επικράτειας.

   Στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας μας κι έγινε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω Διαδικτύου, οπότε ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του 50χρονου, ο οποίος και συνελήφθη.

   Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB stick), που περιείχαν μεγάλο αριθμό αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

   Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη υποδιεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών Β. Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ., ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...