Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Κατερίνη: Με ΜΑΤ η τελετή για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς - Αντιδράσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία της ΧΑ

Με την παρουσία των ΜΑΤ για πρώτη φορά στην ιστορία του πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Σ.Σταθμό Κατερίνης το ετήσιο μνημόσυνο για τα 43 αθώα θύματα των Γερμανών κατακτητών, οι περισσότεροι ήταν κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου, που εκτελέστηκαν τον Φεβρουάριο του 1943, μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος Κατερίνης Αιμίλιος Ξανθόπουλος.


Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντασης με αντιδράσεις από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι όποιοι κατήγγειλαν την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στο χώρο και αρνήθηκαν να καταθέσουν στεφάνι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δηλώνοντας από μικροφώνου ότι θα καταθέσουν το στεφάνι στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης. Μέλη του ΚΚΕ φώναξαν συνθήματα εναντίον της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και ιδίως την ώρα που ο εκπρόσωπος της κατέθετε στεφάνι στο μνημείο.

Η ισχυρή παρουσία της αστυνομικής δύναμης απέτρεψε τυχόν επεισόδια που ενδεχομένως να προκαλούνταν στο χώρο.

Στεφάνια κατέθεσαν από κομματικής εκπροσώπησης η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Επίσης στεφάνια κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων, καθώς και οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές. Για το ιστορικό της ημέρας μίλησε ο εκπαιδευτικός κ. Γκιάτας.
 Η τελετή έληξε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...