Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ζημιά 4 εκατομμυρίων ευρώ από τις υπεραγορές αντιδραστηρίων στο Ιπποκράτειο

Διευρύνεται το κατηγορητήριο για την 61 ετών γιατρό, που ήταν διευθύντρια του ανοσολογικού εργαστηρίου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και φέρεται ότι πρωταγωνίστησε στο ‘πάρτι' με τις προμήθειες αντιδραστηρίων. 


Μετά την προ μηνών άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βάρος του δημοσίου, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, παρήγγειλε νέα δίωξη εναντίον της, αυτήν την φορά για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).


Σε τραπεζικό της λογαριασμό βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 250.000 ευρώ, που δεν ‘δικαιολογούνταν'.

Η ίδια δίωξη στρέφεται και εναντίον του συζύγου της, στον οποίο βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 360.000 ευρώ.

Η γιατρός, κατά το κατηγορητήριο, θεωρείται κύρια υπεύθυνη για τις υπεραγορές αντιδραστηρίων, που εκτιμάται ότι ζημίωσαν το δημόσιο με το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον μία υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας, όπως και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ίδιας εταιρείας, από την οποία γινόταν η προμήθεια των αντιδραστηρίων.

 Τα συγκεκριμένα αντιδραστήρια χρησιμοποιούνται για εξετάσεις που αφορούν ασθένειες όπως λευχαιμία ή νοσήματα του μυελού των οστών.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...