Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Συνεντεύξεις από την Ryanair στις 20 Φεβρουαρίου για πρόσληψη ιπτάμενου προσωπικού

Σε προσλήψεις ιπτάμενου προσωπικού θα προχωρήσει η ιρλανδική Ryanair, η οποία έχει ανακοινώσει τη δημιουργία βάσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.


Η εταιρεία διοργανώνει «ημέρες αξιολόγησης» σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, στις οποίες πραγματοποιεί δρομολόγια και στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματίσει συνεντεύξεις με υποψηφίους και στη Θεσσαλονίκη στις 20 Φεβρουαρίου.Η διοργάνωση γίνεται μέσω της εταιρείας Crew Link που αναλαμβάνει έναντι αμοιβής και την περίπου έξι εβδομάδων εκπαίδευση των ενδιαφερομένων πριν ενσωματωθούν στο εργατικό δυναμικό της Ryanair.


Oι υποψήφιοι θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση της συμμετοχής τους στo site της εταιρείας (www.crewlink.ie), ενώ την ίδια ημέρα θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια φωτοτυπία του βιογραφικού τους σημειώματος, ευρωπαϊκό διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον 1,5 χρόνο από την ημέρα της συνέντευξής και μία φωτοτυπία του.

Ενδυμασία

Την ημέρα των συνεντεύξεων θα τηρηθεί ενδυματολογικός κώδικας, σύμφωνα με τον οποίο, οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστα έως το γόνατο και διαφανές καλσόν και κοντομάνικο πουκάμισο ή μπλούζα.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιες φορούν κάτι διαφορετικό, η Crewlink αναφέρει ότι δεν θα προχωρήσει σε συνέντευξη μαζί τους. Παράλληλα στην προκήρυξη επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπονται τα τατουάζ σε σημεία που είναι εμφανή, καθώς επίσης και τα τζιν.

Σε ό,τι αφορά τους άντρες ζητείται εμφάνιση με επίσημο παντελόνι συνδυασμένο με πουκάμισο με κοντά μανίκια. Μετά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για την ακριβή τοποθεσία των συνεντεύξεων, ενώ εκείνη την ημέρα μετά την εγγραφή τους, θα παρακολουθήσουν αναλυτική παρουσίαση για όλη τη διαδικασία εκπαίδευσης που ακολουθείται.

Υπενθυμίζεται ότι για το πλήρωμα καμπίνας από τους υποψηφίους ζητείται μεταξύ άλλων ύψος τουλάχιστον 1,57 μ., καλή όραση (οι φακοί επαφής είναι αποδεκτοί), δυνατότητα κολύμβησης για τουλάχιστον 20 μ. χωρίς βοήθεια και καλή γνώση αγγλικών σε γραπτό και προφορικό λόγο.

Αντίστοιχες ημέρες αξιολόγησης έχει προγραμματίσει η εταιρεία έως και τον Ιούνιο σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, η Λισαβόνα, το Μιλάνο, το Δουβλίνο, η Βαρκελώνη, η Ρώμη, η Βουδαπέστη κ.λπ.

Η διαδικασία των προσλήψεων, πάντως, στον ιρλανδικό αερομεταφορέα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Μ. Βρετανία, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η εκπαίδευση στοιχίζει περί τα 2.400 ευρώ, χωρίς να εξασφαλίζει πάντα την τελική πρόσληψη στη Ryanair. Εκπρόσωποι της εταιρείας, ωστόσο, σημειώνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα παραμένει στο δυναμικό της εταιρείας μετά τη δοκιμαστική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...