Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

ΤΩΡΑ - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο την Ά ΔΟΥ Θεσσαλονίκης για τον "Οδυσσέα"

Το σχολείο αλληλεγγύης "Οδυσσέας" στη Θεσσαλονίκη είναι μια απο τις παλαιότερες εθελοντικές δομές στην πόλη που λειτουργεί απο το 1997. Εθελοντές δάσκαλοι προσφέρουν δωρεάν εκμάθηση ελληνικών σε πρόσφυγες, μετανάστες και παλιννοστούντες ανεξαρτήτου ηλικίας. Πλέον στο πρόγραμμα συμμετέχουν και Έλληνες που διδάσκονται ξένες γλώσσες και λόγω οικονομικών προβλημάτων έχουν στραφεί στην δομή αλληλεγγύης.

Σήμερα στη δομή η οποία λειτουργεί σε χώρους που τους έχει παραχωρήσει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχουν 400 με 500 μαθητές σύμφωνα με τον εθελοντή εκπαιδευτικό Αντώνη Γαζάκη.


"Το κράτος θέλει να βγάλει απο παντού χρήματα και σε έναν έλεγχο που διενεργήθηκε απο την εφορία το 2012 διαπιστώθηκε πως τα έσοδά μας υπερβαίνουν τον εξόδων και αυτό οδήγησε στην επιβολή προστίμων που φτάνουν σήμερα τα 62.000 ευρώ. Πρόκειται για έσοδα τα οποία απλά δεν εγράφησαν. Η εφορία για να πάρει τα χρήματα αυτά έδωσε εντολή για να κινηθεί η διαδικασία της αυτόφωρης δίωξης εναντίον μου καθώς εμφανίζομαι ως ο νόμιμος εκπρόσωπος της δομής" δηλώνει στο Κόκκινο ο Α. Γαζάκης.  

Σήμερα στις 12.00 οι εθελοντές δάσκαλοι, μαθητές και αλληλέγγυοι διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο την Ά ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και ζητούν την άμεση διαγραφή των προστίμων που απειλούν άμεσα τη λειτουργία του σχολείου. 


Ο εθελοντής δάσκαλος, Αντώνης Γαζάκης μιλά στο Κόκκινο για τη παλαιότερη δομή αλληλεγγύης στη πόλη που κινδυνεύει με κλείσιμο


stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...