Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Αιχμές σε βάρος εφοριακών άφησε η Αν. Τσεμπερά στη δίκη Παπαγεωργόπουλου

Σαφείς αιχμές σε βάρος εφοριακών που υπηρετούσαν στη Θ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης άφησε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, με την εξέταση της οποίας συνεχίστηκε για 6η μέρα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, η οικονομική επιθεωρήτρια καταλόγισε δόλο σε μερίδα εφοριακών της Θ' ΔΟΥ, η οποία είχε την υποχρέωση να εισπράττει τους φόρους από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.


Η Αν. Τσεμπερά παρατήρησε τις αποκλίσεις που υπήρχαν στην πορεία των εισροών από περίοδο σε περίοδο, τη στιγμή μάλιστα, που ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο μεγαλύτερος "πελάτης" της συγκεκριμένης ΔΟΥ, με τα ετήσια έσοδα της -μόνο από τον Δήμο- να προσεγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως, καλύπτοντας το 60 με 70% των συνολικών της εσόδων.

Τα όσα κατέθεσε, σήμερα, η οικονομική επιθεωρήτρια τα κατέγραψε και στην πορισματική της έκθεση που υπέβαλε προ εβδομάδων στις εισαγγελικές αρχές της πόλης που ερευνούν πιθανές ευθύνες των εφοριακών της Θ' ΔΟΥ στην υπόθεση της υπεξαίρεσης.


 agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...