Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Πανό και πορεία με μήνυμα προς Σότσι στον Λευκό Πύργο

Για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων που παραβιάζονται στη Ρωσία - Συγκέντρωση και πορεία προς το Ρωσικό προξενείο στις 18:00

Ένα τεράστιο πανό με μήνυμα προς τις ρωσικές αρχές ξεδίπλωσε στο Λευκό Πύργο η ομοφυλοφιλική κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Το πανό προτρέπει σε μποϋκοτάζ των Αγώνων του Σότσι και ζητά την αναγνώριση των δικαιωμάτων των trans και των gay στη Ρωσία.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν σήμερα στο Σότσι της Ρωσίας και οι παγκόσμιες αντιδράσεις για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στη χώρα συνεχίζοντια.

Στις 18:00 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, η LGBT κοινότητα πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το ρωσικό προξενείο στην πόλη.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Sochi (Pωσία) αυτή την Παρασκευή, η Good As You(th) - Κοινότητα lgbtiq νέων Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με την HOMOphonia - Thessaloniki Pride , συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία διαμαρτυρίας προς το Ρωσικό Προξενείο.

Στόχος μας, να αντιταχθούμε στον anti-gay νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Ρωσία και να καταδείξουμε τις διακρίσεις που δέχεται η ΛΟΑΤ κοινότητα στη Ρωσία, αλλά και σε αρκετές ακόμη χώρες του κόσμου. Σας περιμένουμε λοιπόν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 18:00 στην Καμάρα, για να ενώσουμε τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε δυναμικά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων στη Ρωσία, την Ελλάδα και σε κάθε γωνιά του κόσμου!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...